ԳՈՐԾԱՐԱՐԱԿԱՆ ԻՐԱՎՈՒՆՔԻ ՍՈՒԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՍՆԱՆԿԱՑՄԱՆ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ՀԻՄՔԵՐԸ - Օհանյան , Մարիամ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Սնանկության հարաբերությունների իրավական կարգավորումը յուրաքանչյուր պետության տնտեսական կայունության երաշխիքներից մեկն է: Հետազոտության հիմական նպատակն է համալիր ուսումասիրության ենթարկել սնանկության ինստիտուտը կարգավորող օրենսդրության համակարգը, և դրանում առկա խնդիրների վերհանման արդյունքում տալ տեսականորեն հիմավորված այնպիսի առաջարկներ, որոնք, հաշվի առնելով Հայաստանի Հանրապետության՝ դեռևս ձևավորվող իրավական համակարգի առանձնահատկությունները, կնպաստեն ոլորտի իրավական կարգավորման արդյունավետության բարձրացմանը: