"ՀԵՂԻՆԱԿԱՅԻՆ ԻՐԱՎՈՒՆՔ" ԵԶՐՈՒՅԹԻ ՀԱՍԿԱՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԷՈՒԹՅՈՒՆԸ - Թևոսյան, Լիա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածում վերլուծվում է հեղինակային և հարակից իրավունքների հասկացությունը ներպետական օրենսդրության պաշտպանության դիրքերից: Համեմատականներ են անցկացվել ռոմանոգերմանական իրավական ընտանիքին պատկանող երկրների մտավոր սեփականության «հեղինակային իրավունք» եզրույթների միջև: Տրվել է հեղինակային և հարակից իրավունքների միասնական բնորոշում, իրականացվել է օրենսդրական ընդհանրացում (միասնացում):