ԻՐԱՎԱՍՏԵՂԾ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅՈՒՆԸ ՈՐՊԵՍ ԻՐԱՎՈՒՆՔԻ ԲԱՑԵՐԻ ՎԵՐԱՑՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿ - Պետրոսյան, Ռաֆիկ; Պետրոսյան, Գարեգին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Աշխատանքը վերաբերում է իրավունքի բացերի վերացմանը (հաղթահարմանը): Ընդգծվում է, որ բացերի վերջնական վերացումը կատարում է միայն իրավաստեղծ մարմինը` նոր իրավական ակտ ընդունելու կամ դրանում լրացումներ կատարելու ճանապարհով, իսկ բացերի հաղթահարումն առաջին հերթին կատարում է դատարանը` օրենքի կամ իրավունքի համանմանության (անալոգիայի) կիրառմամբ: Ցույց է տրված, որ բացերի հաղթահարմանը մասնակցում են նաև գործադիր և գերատեսչական մարմինները` իրենց իրավասության սահմաններում: Մանրակրկիտ անդրադարձ է կատարվել իրավաստեղծ գործունեության ապահովման համակարգաստեղծ և «շարքային» սկզբունքներին: