ՊԱՏԵՐԱԶՄԻ ԶՈՀԵՐԻ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆ ԸՍՏ ՇԱՀԱՄԻՐ ՇԱՀԱՄԻՐՅԱՆԻ «ՈՐՈԳԱՅԹ ՓԱՌԱՑ»-Ի - Ջոմարդյան Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Հոդվածում վերլուծված են «Որոգայթ փառաց»-ում ամրագրված այն նորմերը, որոնք ուղղված են ռազմական գործողությունների ընթացքում շարքից դուրս եկած զինորականների պաշտպանությանը եւ կոչված են խնայել ռազմական գործողություններին չմասնակցող անձանց: Հանդես գալով բնական իրավունքի հայեցակարգային դիրքերից՝ Շ.Շահամիրյանն իր տեսությունը ծառայեցնում է ոչ միայն ներպետական, այլ նաեւ արտաքին հարաբերությունների, մասնավորապես՝ այլ երկրների հետ ռազմական գործողություններ վարելու հարցերի կանոնակարգմանը: